3 Şubat 2010 Çarşamba

BORÇ VERMENİN SEVABI

BORÇ VERMENİN SEVABI
03 SUBAT 2010 ÇARSAMBA


İnsanlarin manevi degerlerini kaybettigi günümüzde, birbirlerine borç verenler de azalmakta. İhtiyaci olanlar en yakinlarindan dahi borç alamaz olmuslar. Halbuki çok sevap olan bu is hakkinda Peygamber Efendimiz (s.a.v) söyle buyurur:

"Kim birine belli bir süreligine borç verirse, sürenin dolacagi vakte kadar her günü icin kendisine bir sadaka sevabi yazilir. Borcun ödeme vakti geldikten sonra tekrar süre tanirsa, bekledigi her gün icin de verdigi borç para kadar sadaka sevabi yazilir." (Ahmed bin Hanbel)

"Cennetin kapisinda, 'Sadaka icin on misli, borç icin on sekiz misli sevap verilir' yazildigini gördüm." Ben, 'Ey Cibril! Ödünç nicin sadakadan daha üstün oluyor?" diye sordum, söyle dedi: 'Cünkü dilenci (çogu kere) yaninda para oldugu halde sadaka ister; borç isteyen ise ancak ihtiyaci oldugu icin ister' diye cevap verdi." (İbn Mace) Anahtar Kelimeler: Borc verme - Borc vermek - Borc vermenin sevabi - Borc veren sevap kazanir - Ödünc verme - Ödünc vermek - Ödünc vermenin sevabi - Ödünc veren sevap kazanir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder