27 Şubat 2010 Cumartesi

DİN FITRÎDİR

DİN FITRÎDİR
27 SUBAT 2010 CUMARTESİ

İnsanlar, din duygusu ile doğar, hattâ dinsiz yaşamak isteyenler bile bunaldıkları zaman bir dine sarılmaktan kendilerini alamazlar. Onun içindir ki âlimler 'İnsanların dinsiz yaşaması mümkün olamaz.' demişlerdir. Çünkü din, ruhların gayet lüzumlu bir gıdası, değerli bir ihtiyâ­cıdır. İnsanlığı ıslah eden dindir. Musibet ve felâket za­manlarında insanın sığınabileceği şey din nimetidir. Din, her iyiliğin mayası, adalet ve insaniyetin gayesidir.

Zamanımıza kadar gelip geçen insanlar arasında eğri doğru nice dinler ortaya çıkmıştır. Ancak Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) bizlere öğretmiş olduğu din, bütün dinlerin sonuncusu ve en üstünüdür. İnsanları kurtaracak dünyâ ve âhiret saadetlerine erdirecek din, İslam dinidir. Kur'ân-ı Kerîm'de meâlen 'Doğrusu Allah katında din, İslâm'dır...' (Âl-i İmran Sûresi, âyet 19) buyuruluyor.

İslâm, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.); İtikatta, amel­de, ahlâkta bizlere beyân ve tebliğ ettiği, ulaştırdığı şeylerdir.

İtikâd, amel ve ahlâkta Peygamber Efendimiz'in tarif buyurduğu gibi olmaya çalışmalıyız. Dinimiz bizim için büyük bir nimet, şeref ve saadettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder