24 Şubat 2010 Çarşamba

VELÂDET (MEVLİD) KANDİLİ

VELÂDET (MEVLİD) KANDİLİ
24 SUBAT 2010 CARSAMBA

Yarın akşam, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) alemleri şereflendirdiği Veladet Kandili'dir. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) Rebiulevvel ayının 12’nci gecesinde kainatı teşrif etmişlerdir. Bu itibarla bu ayın 12’nci gecesi hicri senenin ilk kandilidir. Yarin akşam (25.02.2010) Peygamberimiz (s.a.v.)’in dünyayı teşriflerinin kameri 1483, şemsi yılla 1439. yılını idrak edeceğiz. İki cihan güneşi Efendimizin dünyaya intikalleri bu ayın 12’nci Pazartesi gecesidir.

Bu ay içerisinde mümkün olduğu kadar salât ü selâm getirmeli. Salât-ı Nariye, Salât-ı Münciye veya Salât-ı Fethiye okumaya çalışmalıdır. Bu gecenin manevi zenginliğinden istifade etmek için bir tesbih namazı kılmalı, birde Hatm-i Enbiya yapmalıdır.

Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir:

“Ya Rabbi, niyet eyledim rıza-i şerifin için tesbih namazına. Ya Rabbi bu gece teşrifleriyle alemleri nura gark ettiğin Habibin, başımızın tacı Resûl-i Zişan Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrarın hürmetine ben aciz kulunu da afv-ı ilahine, feyz-i ilahine mazhar eyle.” Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır. (Dua ve İbadetler, Fazilet Nesriyat)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder