3 Aralık 2010 Cuma

HAYATI KABUSA DÖNEN AİLE

HAYATI KABUSA DÖNEN AİLE
3 ARALIK 2010 CUMA - 27 ZİLHİCCE 1431


Şanlıurfa’da, 4 çocuklu Taş ailesinin yaşadığı tek odalı evde son 3 ayda 30 kez küçük çaplı yangın çıktı.

Bilinmeyen nedenlerden dolayı günün değişik saatlerinde çıkan yangınlar, Taş ailesi ve komşularının yardımı ile söndürülüyor. Yangınlar küçük çaplı olduğu için bu güne kadar itfaiyeden yardım istenmedi.

Mahalle halkını korkutan yangınlar, 3 ay önce Şıh Maksut Mahallesi’nde Taş ailesinin evinde başladı. Bir gün kendiliğinden çıkan yangında halı ve bazı eşyaları yanan Taş ailesi, kendi imkanları ile söndürdü. Ancak, anlam veremedikleri yangın bir süre sonra peş peşe çıkıp, evdeki eşyalara zarar verdi. Nedensiz çıkan yangınlar, evde yaşayan Taş ailesi ile mahalle halkını endişelendirdi. Yaşananların ardından halk arasında ‘Cinler ev yakıyor’ söylentisi çıkarken, komşuları, çocuklarının yaşları 6 ile 14 arasında değişen Taş ailesinin fertlerini evlerine kabul etmemeye başladı.

3 ay içerisinde 30 kez evleri yanan 4 kişilik Taş ailesinin fertlerinin, kıyafetleri ve yatakları küle döndü. Komşularının verdiği elbiseleri giyip, eski eşyaları kullanarak hayatlarını sürdürmeye başladıklarını söyleyen 35 yaşındaki Belkıs Taş, “Bu yangınlar yüzünden adeta şaşkına döndük. Durduk yere yangın çıkıyor ve eşyalar gözümüzün önünde yanmaya başlıyor. Komşularımızın yardımı ile yangını söndürüyoruz. Odada soba, elektronik bir malzeme olmamasına rağmen yatak ve elbiselerimiz gözümüzün önünde tutuşarak yanıyor. Mahalle halkı da bizim gibi korkuyor ve bizi kimse evine misafir olarak bile almıyor” dedi.

42 yaşındaki tarım işçisi Faruk Taş’ın evinde çıkan yangın mahallelinin korkulu rüyası haline geldi. Komşularının verdiği birçok eşyasının küle döndüğü yangınlar yüzünden bazı komşular Taş, ailesinin yanına ve evlerine yaklaşmak istemiyor. Faruk Taş, “Esrarengiz yangınlar bizi çok korkutuyor. Çoğu zaman, gece yangın çıkar başımıza bir şey gelir diye geceleri uyuyamıyor, nöbet tutuyorum. Cinlerin evi yaktığı söylentileri üzerine, hocalara gidip muskalar yaptırıp, evin dört köşesine yerleştirdik, fakat çözüm olmadı. En sonunda derdimizi anlatmak için Şanlıurfa Valiliğine müracaata bulundum. Ben yaşadığım olayı devlet büyüklerime anlattığım zaman, deli olduğumu düşünerek bana psikiyatri bölümüne gitmemi önerdiler. Perişan durumdayız ve bu yangına su serpecek bir çözüm istiyoruz” diye konuştu.

RÖPORTAJ SIRASINDA YANGIN

3 aydır Taş ailesinin hayatını kabusa çeviren olayı haber yapmaya giden gazeteciler, aile fertler ile avluda röportaj yaptıkları sırada, odada yangın çıktı. Yangında odada bulunan halı ve üzerindeki eşyalar tutuşup alev aldı. Yangına, mahalle halkı hortum ile müdahale ederken, alevleri gören komşusu Halil Çiftçi ise ‘Allah’ diyerek sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren kişi sakinleştirilmeye çalışılırken, yaşananları gören kadın ve çocuklar ise gözyaşına boğuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder