31 Aralık 2010 Cuma

HİZMET AŞIĞI BİR ANNE

HİZMET AŞIĞI BİR ANNE
31 ARALIK 2010 CUMA - 25 MUHARREM 1432

Silsile-i Sâdât'ın büyüklerinden Hâce Muhammed Bâkibillâh'ın (k.s.) -kendi hizmetçileri olmasına ragmen-anneleri dergâhının işleri ile bizzat alakadar olur, der­gâhın ekmeğini, yemeklerini pişirir ve çok defa yemeği dergâhtaki talebelere dağıtır, kendisi de bir kuru ekmek parçası ile iktifa ederdi. Çoğu zaman bir hasır parçası üzerinde yatardı.

Bir gün Bâkîbillâh Hazretleri annelerinin zayıf ve kuv­vetsiz kaldığını görünce, yemek pişirme işini bir başka­sının yapmasını, söyledi. Annesi ise buna çok, üzülerek uzun zaman 'Bilmiyorum ne kabahat ettim ki, Allâhü Teâlâ beni bu hizmetten mahrûm etti. Yaptığım en iyi iş, o hazrete ve talebelerine ekmek ve yemek pişirmek idi, o da elimden alındı.' dedi. Fakat edebe riayetinin büyüklüğünden bunu oğluna açıklayamadı Annelerinin bu ızdırabı Hâce Muhammed Bâkîbillâh'a (k.s.) bildirilince, bu hizmeti tekrar annelerine verdiler.


************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF

Ameller her perşembe ve pazartesi günü arzedilir. Aziz ve Celil olan Allah o gün, Allah'a hiçbir şirk koşmayan kulun günahını affeder. Bundan sadece kardeşiyle arasında düşmanlık olanı istisna eder, (onu affetmez) ve der ki: "Bu ikisini barışıncaya kadar terkedin.
Ravi: Müslim, Birr 36, (2565); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 17, (2, 908); Ebu Davud, Edeb 55, (4916)
************************************************************************************

Kaynak: Fazilet Takvimi / 27 Aralık 2010 Pazartesi - 21 Muharrem 1432

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder