10 Aralık 2010 Cuma

MAHREMİYETE RİÂYET

MAHREMİYETE RİÂYET
10 Aralık 2010 Cuma - 4 Muharrem 1432

Zina, dünya ve âhirette hüsranı icâp "eden ve bütün dinlerde çirkin kabul edilen, caiz olmayan kötü bir fiildir. Ebû Huzeyfe (r.a.)'ın rivayet ettiği bir hadîs-i şerîfte Re­sûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ey insanlar! Zinadan sakınınız, zîrâ zinada üçü dünyâda üçü âhirette olmak üzere altı kötülük vardır. Dünyâdaki üç kötülükten birin­cisi; zina insanın bahâsını (güzellik ve zerâfetini), nûrâniyetini, safiyetini giderir. İkincisi, fakirlik meydana getirir. Üçüncüsü, ömürde noksanlık meydana getirir. Ahiretteki üç kötülük ise; birincisi, Allah'ın gazabıdır. İkincisi, hesa­bın kötü olmasıdır. Üçüncüsü, kabir azabıdır".

Bilmelisin ki Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Gö­zün zinası, yabancı kadınlara bakmaktır. Ellerin zinası, ya­bancı kadınlara dokunmaktır. Ayakların zinası, yabancı ka­dınlara gitmektir." Allâhü Teâlâ şöyle buyurmaktadır (meâlen): "Mü'min erkeklere söyle: gözlerini sakınsınlar ve ırzla­rını (avret mahallerini) muhafaza etsinler, bu kendileri için daha temizdir. Her halde, Allah ne yaparlarsa haberdardır. Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini sakınsınlar, ırzlarını muhafaza etsinler." (Nûr Sûresi, âyet 30-31)

Bilinmelidir ki kalp, göze tâbidir, göz haramlara kapatılma­dıkça kalbi muhafaza etmek zordur. Kalp meşgul oldukça da avret mahallini (iffeti) muhafaza etmek zordur. Bu sebeple avret mahallini haramlardan muhafaza etmek için gözü haramlara kapatmak zarurîdir. Kur'an-ı Kerîm'de kadınların, kalplerinde hastalık olanların tama' edip de kötülük yapmaya yeltenmemeleri için, yabancı erkeklerle günahkâr kadınlar gibi, yumuşak bir şekilde, kırıtarak konuşmaları men edil­miştir. Bunun yerine vehimden, arzu(ya sebep olmak)tan, yapmacıklıktan uzak, vakar ve ciddiyetle dosdoğru sözler söylemeleri emredilmiştir. Aynı şekilde, erkeklerin arzularına sebep olmaması için kadınların onların yanında zînetlerini göstermeleri de yasaklanmıştır. Keza, kadınların yürürken zînetlerini ortaya çıkarmak için ayaklarını yere vurmaları da yasaklanmıştır. Zîrâ bu, erkeklerin kadınlara meyletmesine sebep olur. Hülâsa, günaha sevk eden her şey çirkindir ve yasaklanmıstır.
(Mektûbât-ı İmâm-ı Rabbânî-3/41)

Kaynak: Fazilet Takvimi / 10 Aralık 2010 Cuma - 4 Muharrem 1432

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder