14 Temmuz 2010 Çarşamba

Gurbetçi aile kazada yok oldu

Gurbetçi aile kazada yok oldu
14 Temmuz 2010 Carsamba


Almanya'dan gelen gurbetçi ailenin içinde bulunduğu minibüsün Karayolları'na ait tankerle çarpışması sonucu aynı aileden 4 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada, minibüste sıkışan ölü ve yaralılar için itfaiye ve sağlık görevlileri seferber oldu.

Kaza, saat 08.00 sıralarında Konya Ankara karayolunun 18. kilometresi Aşağıpınarbaşı Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Almanya'dan tatil için memleketi Karaman'ın Ayrancı ilçesine giden Mehmet Başlamış (20) idaresindeki yabancı plakalı minibüs, karşı yönden gelen ve kavşaktan dönüş yapan Nevzat Bayram idaresindeki 42 ALB 61 plakalı Karayolları'na ait tankere yandan çarptı. Kazada minibüste bulunan aynı aileden 6 kişi, çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen minibüste sıkıştı.

Yaralıları kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekipleri seferber olurken, yaralılara ilk müdahale sıkıştıkları yerde yapıldı. Kazada, araç içinden çıkarılan Ömer Başlamış (48) ile eşi Sultan Başlamış (48) olay yerinde hayatını kaybetti. İtfaiye tarafından araçtan güçlükle çıkarılan yaralılardan sürücü Mehmet Başlamış, Hatice Başlamış (19), Emine Başlamış (14) ve ismi belirlenemeyen bir kadın ambulanslarla Konya'daki çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Yaralılardan durumu ağır olan kimliği belirlenemeyen kadın ile 19 yaşındaki Hatice Başlamış tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonrası minibüs içinde bir bebeğin daha bulunduğu iddiası üzerine itfaiye ekipleri tarafından araç ve etrafa yayılan eşyalar içinde bebek arandı ancak yapılan arama sonucu bebek bulunamadı. Kaza nedeniyle, Konya Ankara karayolunda trafik zor şartlarda sağlanırken, hurdaya dönen minibüste bulunan eşyalar ve oyuncaklar yola saçıldı. Kaza haberini alan Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olay yerine gelen Yol-İş Sendikası Şube Sekreteri Ahmet Çankaya da yol ortasında bulunan ağaçların görüş mesafesini kapattığını ve bu nedenle kazaların meydana geldiğini iddia etti. Kazada hayatını kaybeden Ömer ve Sultan Başlamış çiftinin cesedi, yapılan incelemelerin ardından otopsi için cenaze aracıyla Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Minibüsten yola saçılan eşyaların bir kısmı itfaiye ekipleri tarafından kaldırılırken, kaza sonrası tanker sürücüsü Nevzat B. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Anahtar Kelimeler: Başlamış ailesi - Baslamis ailesi - trafik - kaza - trafik kazası - Almanya - Konya - Karaman - ölü - yarali - tanker - 42 ALB 61- gurbetçi aile yok oldu: 4 ölü
Kaynak: İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder