14 Temmuz 2010 Çarşamba

MİRAC MUCİZESİ

MİRAC MUCİZESİ
14 TEMMUZ 2010 CARSAMBA


Resulullah Efendimiz (s.a.v.) hicretten bir buçuk yıl kadar önce Receb-i Şerifin 27. gecesi hem ruhen hem de bedenen Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da yedi kat göklere ve Cenâb-ı Hakk'ın dilediği yerlere seyahat ettirildi. İşte bu harikulade hadisenin olduğu geceye MİRAC gecesi denilmektedir. Mirac, Resulullah Efendimize(s.a.v.) ihsan olunan en büyük mucizelerdendir.

Peygamber Efendimizin mi'rac mucizesi, cesed ve ruh ile beraber; uyaniklik halinde olmustur. Resulullah'in (s.a.v.) ruh ve cesed, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya gitmesi, âyet ve hâdis ile sâbittir. İsra Sûresi'nde "Kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan o havâlisini mübarek kildigimiz Mescid-i Aksâ'ya yürüttü" buyurulmustur. Bu âyette gecen abd (kul) lafzi ruhla cesedin ikisinin beraber ismidir."

Fahr-i Kâinât Efendimiz bu İsra (mi'rac) haberini insanlara söyledigi zaman bircok kimse inanmadi, îmânlari zayif olanlardan bircogu mürted oldu, dinden döndü. Sayet rüyâda olmus olsa idi, neden inanmayacaklardi ?

İsrâ'nin gece vâki olmasinda bazi hikmetler:

Gecenin hali gündüzden daha gizlidir. Mü'minlerin îmani ziyâdelessin, diye gece olmustur.

Allahü Teâlâ gündüzü nûrâniyyet ile gece üzerine üstün kilmis, fakat geceyi de Fahr-i Kâinât efendimizi diledigi yerlere yükseltmek sûretiyle gündüz üzerine üstün kilmistir.

Geceler icinde Mi'râc gecesi mi daha faziletli yoksa Kadir Gecesi mi ? diye sorulursa; mi'rac gecesi peygamber efendimiz hakkinda daha faziletlidir, Kadir Gecesi de ümmeti hakkinda faziletlidir. Zirâ, Kadir Gecesi ümmeti Muhammed'e diger ümmetlerin seksen küsur yillik amelinden hayirlidir.

Ruh ve cesed kâbe kavseyne kadar mi'rac peygamberimize mahsustur. Peygamberimizden baska bir peygambere vâki olmamistir.

İsra hadîsini Enes bin Mâlik, Abdullah bin Ömer, İbn-i Abbas, Cabir bin Abdullah, Abdullah bin Mes'ud gibi bir cok sahâbi ( radiyallahü anhüm) rivâyet etmistir.

Kaynak: Fazilet Takvimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder