23 Kasım 2009 Pazartesi

Hacılar şeytanı özel taşlarla taşlayacak!

Hacılar şeytanı özel taşlarla taşlayacak!
23 Kasım 2009 PAZARTESI


Suudi Arabistan tüm dünyayı etkisine alan domuz gribi salgınına karşı alınan önlemleri çoğaltıyor. Kral Abdullah'ın talimatıyla özel olarak hazırlanan taşlar 3 milyon hacıya özel torbalarda verilecek..

Son dönemde domuz gribin ölümlerin nedeniyle Suudi yetkililer ilginç bir önlem aldı; hac görevlerini yerine getirenler 'şeytan taşlama' ibadetini sterilize edilmiş taşlarla gerçekleştirecekler.

Kral Abdullah tarafından verilen talimatla özel torbalar içinde dağıtılacak olan taşlar öncelikle Müzdelife'ye getirilecek ve sterilize suyla yıkanacak. Güneş altında kurutulduktan sonra torbalara doldurulan taşlar hacılara verilecek.

3 milyon hacı adayı için hazırlanmış özel torbaların üstünde taşların domuz gribine karşı güvenli olduğunu belirten yazılar ve resimler bulunacak.

Arabistan gazetelerinde çıkan haberlere göre fikir Suudi Kral Abdullah'a ait. Uygulamanın dini yetkililer tarafından onaylanmasından sonra gerekli hazırlıklara başlandı. Anahtar Kelimeler: seytan şeytan sterilize edilmiş edilmis taş tas suudi arabistan domuz gribi önlem özel steril seytan taslama tasi
Kaynak: IHA

1 yorum:

  1. bu taşlar eskiden daha sivriydi neden degişmişü

    YanıtlaSil