25 Kasım 2009 Çarşamba

KURBANIN FAZILETI

KURBANIN FAZİLETİ
25 KASIM CARSAMBA


Peygamber Efendimiz (s.a.v.) büyük boynuzlu çok güzel iki koç istedi, birisini yere yatırıp besmele çekip tekbir getirerek "Allah'ım! Bu Muhammed'den ve Ehl-i Beytimdendir" deyip kesti, sonra ikincisini isteyip aynı şekilde keserken "Allah'ım! Bu da Muhammed ve ümmetindendir" dedi.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki:

• "Allah katında günlerin en muazzamı Kurban Bay­ramı günüdür."

• "Kurban kesiniz ve ona iyi muamele ediniz. Çünkü bir kimse kurbanını alır, onunla kıbleye dönerse, kıya­met gününde o kurbanın kanı ve tüyü onu koruyan iki kale olur. Muhakkak surette kurbanın kanı Hz. Allah'ın muhafazasında toprağa düşer. Azıcık bir infâkta bulu­nunuz, çok mükâfata nail olursunuz."

• "Kim Kurban Bayramı gününde kesmek için kurbanına yaklaşırsa Allâhü Teâlâ'nın rahmeti de cennette ona yaklaşır, kurbanını kestiği zaman kanından akan ilk damla ile birlikte onu mağfiret eder, Allâhü Teâlâ o kur­banı kıyamet gününde mahşere kadar onun için binek kılar, derisi ve her kılı adedince ona sevap ihsan eder."

• "Gücü yeten kimsenin şefaate nail olmak niyetiyle Allah rızâsı için Fahr-i Âlem (s.a.v.) Efendimiz Hazretleri'ne bir kurban kesmesi menduptur."

• "Aliyyü'l-Murtezâ (k.v.) Hazretleri biri kendisi için biri Resulü Ekrem Efendimiz için olmak üzere iki koç kurban ederler ve 'Resûlullah (s.a.v.), zât-ı şerîfleri için kurban kesmeyi bana vasiyet buyurdular.' derdi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder