14 Aralık 2009 Pazartesi

İNSAN NEDEN SEVER ?

İNSAN NEDEN SEVER ?

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Ruhlar bölüklere ayrılmış askerler gibidir. (Ruhlar âleminde) tanışmış olanlar, birbirleri ile ülfet (muhabbet) eder, tanışmamış olanlar ise (dünyâda da) birbirlerini ta­nımazlar (anlaşamazlar)."

Diğer bir hadîs-i şerîfte şöyle buyuruldu: "İki muttakî (hakikaten Allah'tan korkan) mü'minin ruhu bir günlük yolda karşılaşır, hâlbuki daha önce ikisi de arkadaşını görmemiştir."

İnsan birisini sever. Bu sevgi, ya o kişi iyi olduğu içindir veya dünyâ menfaati veya ahiret menfaati (yâni sevap) içindir.

Veya bu sevgi, dînî veya uhrevî birtakım menfaatler için değil, o kişi Allah'ın kulu olduğu içindir. Bir kişi biri­sini sevdiği zaman, onun sevdiği şeyleri de sever. İşte Allah için kardeşliğin mânâsı budur.

Sevgi Allah için olunca, sevmemek dahi Allah için olmalıdır. Bir kimse, bir insanı dostunun dostu olduğu için veya dostuna itaat ettiği, dediklerini yaptığı için se­verse, sevdiğinin düşmanını da sevmez. Anahtar Kelimeler: İNSAN NİÇİN SEVER ? Insan neden sever ? Bir kisi neden sever ? Bir kisi NİÇİN SEVER ? Sevgi - Sevmek - dünya menfaati icin sevmek - ahiret menfaati icin sevmek - Allah icin sevmek - Allah'in kulu oldugu icin sevmek -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder