7 Aralık 2009 Pazartesi

Tokat'ta jandarmaya hain pusu: 7 şehit

Tokat'ta jandarmaya hain pusu: 7 şehit

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde devriye görevi yapan jandarma ekiplerine teröristler ateş açtı. Sıcak çatışma sırasında 7 asker şehit oldu. Yaralanan askerler hastaneye kaldırılırken bölgede çatışma devam ediyor. Şehit sayısı artabilir.

Genelkurmay Başkanlığı, Tokat'taki terörist saldırı ile ilgili olarak olay yerine ilave kuvvetlerin sevk edildiğini ve operasyonun devam ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, şu hususlara yer verildi: ''Bugün saat 15.20 sularında; Tokat ili Reşadiye ilçesi, Sazak mevkisinde yol kontrol görevi yapan askeri araca, teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 1 Uzman Jandarma Çavuş, 1 Jandarma Onbaşı ve 5 Jandarma er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 Uzman Jandarma Çavuş ve 2 Jandarma er yaralanmıştır. Yaralı personel, Tokat ve Reşadiye Devlet hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.

Olayın meydana geldiği bölgeye ilave kuvvetler sevk edilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir. Şehitlerimize Tanrıdan rahmet, değerli ailelerine, silah arkadaşlarına ve Yüce Milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.''

REŞADİYE KAYMAKAMI: "PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜLER"

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı dış bir karakolda, rutin devriye faaliyeti sırasında askerlerin pusuya düşürüldüğünü, bu saldırı sonucunda 7 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

SALDIRI 14.00-14.30 ARASINDA GERÇEKLEŞTİ

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırının 14.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştiğini bildirdi. Güler, Reşadiye Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörist saldırının Sazak köyü civarında saat 14.00-14.30 gibi yaşandığını belirtti. Saldırıda şehit düşen 7 askerden birisinin uzman çavuş, 6'sının jandarma er olduğunu ifade eden Kaymakam Güler, yaralanan 3 askerin ise Niksar ve Tokat'taki hastanelere sevk edildiğini söyledi.

''KAN ANONSU'' ÜZERİNE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ HASTANEYE GELDİ

Bu arada, Niksar'daki 2 yaralı asker için belediyeden yapılan kan anonsu üzerine çok sayıda vatandaşın Niksar Devlet Hastanesine geldiği görüldü. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar da kan vermek üzere hastaneye geldi. Anahtar Kelimeler: tokat - reşadiye - jandarma - çatışma - asker - pusu - 12 yıl sonra yine aynı yerde hain saldırı - Genelkurmay: Operasyon sürüyor - Arınç: Saldırı kimin işi belli değil - Reşadiye'de şehit olan 7 askerin kimliği - Gül: Hain saldırıyı şiddetle kınıyorum - Erdoğan'ın ABD gezisi Suriye basınında - Erdoğan, 7 şehit haberini ABD'de aldı - Tokat'ta jandarmaya hain pusu: 7 şehit -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder