8 Aralık 2009 Salı

Şehitlerimiz Tokat'tan törenle uğurlandı

Şehitlerimiz Tokat'tan törenle uğurlandı

Şehit 7 askerin otopsi işlemleri tamamlandı. Mehmetçiklerin cenazeleri, Tokat'taki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Bir vatandaş ise morgun yanında Kuran okudu ve 'bu vatan hepimizin' dedi.

Reşadiye ilçesine bağlı Sazak köyü yakınlarındaki terörist saldırıda şehit düşen jandarma uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana) ile jandarma erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca'nın (Hatay) Tokat Dr. Cevdet Devlet Hastanesi Morgu'nda yapılan otopsi işlemleri tamamlandı.

Şehitlerin gece saatlerinden sabaha kadar süren otopsi işlemlerinin 2 savcı ve 2 doktor gözetiminde yapıldığı kaydedildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından morga askerler tarafından tabutlar götürüldüğü gözlendi.

Şehitlerin cenazeleri, Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.

Bu arada, şehitlerin cenazelerinin bulunduğu hastane morgu önünde nöbet tutan askerlerin yanında bir vatandaşın Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü. Askerlerle herhangi bir akrabalık ilişkisi olmadığını belirten vatandaş, olayın üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ''Bu vatan, hepimizin, bu çocuklar hepimizin evladı'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, saldırıda yaralanan jandarma uzman Çavuş Yusuf Öztürk ve jandarma er Emrah Mandıralı'nın tedavisinin Niksar Devlet Hastanesi'nde, jandarma er Arif Temel'in tedavisinin ise Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nde sürdüğü belirtildi.

Saldırıda yaralanan 3 askerden biri olan ve Niksar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Emrah Mandıralı'nın, U21 Milli Takım Teknik Direktörü ve Trabzonspor'un efsanevi oyuncularından, eski milli futbolcu Hami Mandıralı'nın uzaktan akrabası olduğu ifade edildi. Evli, 1 çocuk babası Emrah Mandıralı'nın, Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Başdurak Köyü'nde yaşadığı kaydedildi.

Diğer yandan, Tokat ve çevresinde yüksek kesimlerde dünkü saldırı anında olduğu gibi bugün sabah saatlerinde de yoğun sisin etkili olduğu, dağlık ve ormanlık bölgelerde görüş mesafesinin iyice düştüğü gözlendi.
Anahtar Kelimeler: tokat - reşadiye - şehit - cenaze - otopsi - tören - kuran - morg - Sehitler ugurlandi - resadiye - sehit - asker -
Kaynak: AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder