15 Ocak 2010 Cuma

ÎMÂN ETMEK

ÎMÂN ETMEK
15 OCAK 2010 CUMA ...

Allâhü Teâlâ'nın birliğine ve Muhammed Mustafâ aleyhisselâmın peygamberliğine îmân eden; yâni Mu­hammed Mustafâ aleyhisselâmın Allâhü Teâlâ'dan ge­tirdiği şeylerin hepsine inanan; onları kalb ile tasdik eden kimseye mü'min yahut müslüman denir. Bunu di­liyle de ikrar eylemeli yâni Kelime-i Tevhîd'i yâhûd Kelime-i Şehâdet'i söylemelidir; tâ ki îmânı mûteber olsun.

Ama diliyle ikrar eden (söyleyen) kalbiyle inkâr eder­se münafıktır. Yâni dışı müslüman içi kâfirdir ve kâfir­den daha kötüdür.

Kelime-i Tevhîd: "Lâ ilâhe illallâh Muhammedün resûlullah" dır. Mânâsı: Allah'tan başka mâbûd (ibâde­ te lâyık) yoktur. Muhammed aleyhisselâm, Allah'ın pey­gamberidir.

Kelime-i Şehâdet: "Eşhedü en lâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh." dür.

Mânâsı: Şehâdet ederim ki, Allah'tan başka ilah yok­tur ve şehâdet ederim ki Muhammed (a.s.) onun kulu ve peygamberidir.

Müslümanın altı şeye îmân etmesi ve: "Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihî minallâhi teâlâ" demesi lazımdır. Mânâsı: Allah'a, meleklerine, kitaplarına, pey­gamberlerine, âhiret gününe, kadere, kaderin; hayrın ve şerrin hepsinin Allâhü Teâlâ Hazretlerinin takdîriyle ol­duğuna inandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder