27 Ocak 2010 Çarşamba

"ŞÜPHESİZ İYİLİKLER KÖTÜLÜKLERİ GİDERİR"

"ŞÜPHESİZ İYİLİKLER KÖTÜLÜKLERİ GİDERİR"
27 OCAK 2010 ÇARŞAMBA

Ebû Osman (r.a.) şöyle rivayet etti: Selmân-ı Fârisî (r.a.) ile bir ağacın altında oturuyorduk. Selmân-ı Fârisî (r.a.) ağacın kuru dallarından birini tuttu ve yaprakları dökülene kadar salladı. Sonra 'Ey Ebû Osman! Bunu niçin yaptığımı sormayacak mısın?' dedi. Bunun üzeri­ne 'Bunu niçin yaptın?' dedim. Şöyle anlattı:

"Bir ağacın altında Resûlullâh (s.a.v.) ile beraber otu­rurken o böyle yapmıştı. Ağacın kuru dallarından birini tutup yaprakları dökülünceye kadar salladıktan sonra, 'Ey Selmân! Bunu niçin yaptığımı bana sormayacak mı­sın?' buyurdular. O zaman ben de 'Ey Allah'ın Resulü! Bunu niçin yaptınız?' diye sordum. Şöyle buyurdular:

"Bir müslüman güzelce abdest alıp sonra da beş vakit namazını kılarsa onun günahları işte şu ağacın yapraklarının döküldüğü gibi dökülür."

Arkasından da "Ve namazı gündüzün iki tarafında ve geceden ve gündüze yakın saatlerde dosdoğru kıl. Şüp­he yok ki iyilikler, kötülükleri giderir. Bu, güzelce düşü­nenler için iyi bir öğüttür." mealindeki (Hûd Sûresi'nin 114.) âyetini okudular." Anahtar Kelimeler: Süphesiz iyilikler kötülükleri giderir - Süphe yok ki iyiliker kötülükleri giderir - iyilik kötülügü giderir -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder