22 Ocak 2010 Cuma

NAMAZDAN SONRA DUÂ

NAMAZDAN SONRA DUÂ
22 OCAK 2010 CUMA

Namaz'dan sonra âyetü'l-kürsî ve muavvizât (ihlâs, felak ve nâs sûreleri) okunur. 33 kere 'Sübhânallâh', 33 kere 'Elhamdülillâh' ve 33 kere de 'Allâhü Ekber' denilir ki, bunlar 99'dur. Tamâmı yüz olmak üzere 'Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh ...' denilir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) her namazın akabinde bunu yapanların -deniz köpüğü kadar da olsa- günah­larının bağışlanacağını bildirmiştir.

Bundan sonra eller açılıp huşû' ve sükûn ile dünyâ ve âhiret hayırlarını toplayan "Rabbena âtinâ fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve kınâ azâbe'n-nâr" gibi duâlarla duâ edilir.

Bütün müslümanlar için de duâ edilir. Zîrâ Peygam­ber Efendimiz "Müslüman bir kimsenin kardeşine gı­yabında yaptığı duâ müstecabdır, makbuldür. Onun başında bekleyen vazîfeli bir melek vardır. Karde­şine hayır duâ etse o vazîfeli melek, 'âmîn, senin için de aynısı(nı Allah sana versin)' der." buyurmuştur.

Duayı, 'Sübhâne rabbike rabbi'l-ızzeti ammâ yesıfûn ve selâmün ale'l-mürselîn ve'l-hamdü lillâhi rabbi'l-âlemîn' diye bitirip yüzler ellerle meshedilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder