20 Mayıs 2010 Perşembe

FESADIN ARTTIĞI GÜNLERDE

FESADIN ARTTIĞI GÜNLERDE
20 MAYIS 2010 PERSEMBE

Ebû Ümeyye eş-Şeybânî (r.a.) dedi ki: "Ey Ebû Sa­lebe! 'Ey îman edenler! Siz ancak kendinize bakınız (evvelâ kendinizi düzeltmeye çalışınız.) Siz hidâyette bu­lunduktan sonra dalâlette kalanlar size zarar veremez.' (Mâide-105) mealindeki âyet-i hakkında ne dersin?"

Ebû Salebe el-Huşenî (r.a.): 'Ben o âyeti Resûlullâh'a (sav) sordum. Şöyle buyurdu: "İyiliği emredip, kötülük­ten sakındırın. Ne zaman ki cimriliğe boyun eğildiğini, hevâya (nefsin kötü arzularına) uyulduğunu, dünyanın (âhirete) tercih edildiğini, herkesin (kitap ve sünneti terk ederek) kendi görüşünü beğendiğini gördüğün zaman, bilhassa kendini (kurtarmaya) bak ve insanları bırak. İlerde muhakkak öyle günler gelecek ki o zamanda sabretmek, ateşi elle tutmak gibi (zor olacak)dır. O gün­de (hayır amelleri) işleyene, aynı ameli işleyen elli kışı­nın kazandığı ecir ve sevab vardır.

'Yâ Resûlallâh! Bizden mi, onlardan mı elli kişinin mü­kâfatı vardır?' diye sorduklarında 'Hayır, sizden elli kişi­nin mükâfatı (nı kazanacaklar)' buyurdu.

Kaynak: Fazilet Takvimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder