16 Mayıs 2010 Pazar

Tarihte bir ilk gerçekleşti !

Tarihte bir ilk gerçekleşti !
16 MAYIS 2010 PAZAR

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun şampiyonu Bursaspor oldu.

47 yıllık mazisinde ligde ilk kez kupayı kazanmayı hak eden yeşil beyazlı taraftarlar sokakları ve Bursa Atatürk Stadyumu'na karnaval yerine çevirdiler.

Turkcell Süper Ligin yeni şampiyonu Bursaspor binlerce taraftarını sokağa döktü. Bursa'da Beşiktaş maçı Kadıköy'de de Fenerbahçe Trabzon maçının bitiminin ardından şampiyonluğunu ilan eden yeşil beyazlı taraftarlar Atatürk Stadı'nın içine inerek sevinçlerini futbolcular ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile birlikte kutladılar.

Bursa'da Beşiktaş karşısında alınan 2-1'lik galibiyet ve Kadıköy'de Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalması, kupayı Bursa'ya getirdi. 47 yıllık mazisinde ligde ilk kez kupayı kazanmayı hak eden yeşil beyazlı taraftarlar sokakları ve Bursa Atatürk Stadyumu'na karnaval yerine çevirdiler.

Şampiyonluğun ilan edilmesinin ardından tel örgülerden atlayan 23 bin taraftar sahaya indi. Konfeti ve meşale şovlarla taraftarlar sevinçlerini futbolcular ve teknik kadro ile paylaştı. Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı da şampiyonluk sevincini protokol tribününde yönetici arkadaşları, protokol üyelerine sarılarak kutladı. Bursaspor Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçen de gözyaşlarını tutamadı.

Yeşil beyazlı taraftarlar Altıparmak Caddesi ve Atatürk Caddesi ile kentin dört bir yanında şampiyonluk kutlamaları yapıyorlar. Kent trafiğine araç girişine izin verilmezken, kutlamaların gece geç saatlere kadar süreceği bildirildi. Yeşil beyazlı taraftarlar Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmanın sevincini yaşarken, Boğaz Köprüsü'nde yeşil beyazlı bayrağı dalgalandıracak olmanın sevincini yaşıyorlar.

Bursa Atatürk Stadyumu'nda ve kent caddelerinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder