16 Ocak 2011 Pazar

ALLAHÜ TEÂLÂ'NIN PEYGAMBERLERİ VE KİTAPLARI

ALLAHÜ TEÂLÂ'NIN PEYGAMBERLERİ VE KİTAPLARI
16 OCAK 2011 PAZAR - 12 SAFER 1432

Bu âlem yok iken Allâhü Teâlâ hazretleri yoktan var etti ve Hz. Âdem (a.s.)'ı topraktan yarattı ve onun zürriyetiyle âlemi süsledi. Âdemogluna gerek dünyâda ve gerek âhirette lazım olan hükümleri bildirmek icin iclerinden bazılarına peygamberlik verdi. Peygamberleri diger insanlardan imtiyazlı kıldı ve onlara Cebrâil (a.s.) vâsıtasıyla emirlerini ve yasaklarını bildirdi. Onlar da bu hükümleri Cebrâil aleyhisselâmın getirdigi gibi ümmetlerine teblig buyurdular.

Bütün peygamberlerin evveli Âdem (a.s.) ve âhiri Muhammed Mustafâ (a.s.) efendimizdir. Bu ikisinin arasında cok peygamberler gelip gecmiştir. Ama adedini ancak Allâhü Teâlâ hazretleri bilir. İsimleri Kur'ân-ı Kerîm'de gecen peygamberler şunlardır:

Âdem, İdrîs, Nûh, Hûd, Sâlih, İbrâhîm, Lût, İsmaîl, İshâk, Ya'kûb, Yûsuf, Eyyûb, Şuayb, Mûsâ, Hârûn, Dâvûd, Süleymân, Yûnus, İlyâs, Elyesa, Zülkifl, Zekeriyyâ, Yahyâ, İsâ, Muhammed Mustafâ (aleyhimüsselâm). Kur'ân-ı Kerîm'de Üzeyr, Lokmân ve Zülkarneyn aleyhimüsselâmın da isimleri yazılıdır. Ancak onlar hakkında bâzı âlimler peygamberdir, bâzı âlimler de evliyadır, dediler.

Hazret-i Muhammed Habîbullah, Hz. İbrâhîm Halîlullah, Hz. Mûsâ Kelîmullah, Hz. İsâ Rûhullah, Hz. Âdem Safiyyullah, Hz. Nûh Neciyyullâh'dır. Bu altısı bütün peygamberlerin efdalidir. Bütün peygamberlerin en fazîletlisi Muhammed Mustafâ (s.a.v.) Efendimizdir. Allâhü Teâlâ insanların hidâyeti icin peygamberlerine yüz suhuf ile dört kitâb indirmiştir ve cümlesini Cibrîl-i Emîn (a.s.) getirmiştir. Suhufun onu Hazret-i Âdem (a.s.)'a, ellisi Hazret-i Şît (a.s.)'a, otuzu Hazret-i İdrîs (a.s.)'a, onu Hazret-i İbrâhîm (a.s.)'a gelmiştir.

Dört kitâb; Tevrat-ı Şerîf Mûsâ (a.s.)'a, Zebûr-ı Şerîf Dâvûd (a.s.)'a, İncîl-i Şerîf İsâ (a.s.)'a, Kur'ân-ı Kerîm âhir zamân peygamberi Muhammed Mustafâ (s.a.v.) Efendimiz hazretlerine verilmiştir.

Kaynak: Fazilet Takvimi / 7 OCAK 2011 CUMA - 3 SAFER 1432

************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF
"Rabbinizi zikrediniz ve namazınızı vaktin evvelinde kılınız, muhakkak Allah Azze ve Celle (ecrinizi) kat kat verir."
Kaynak: Hadîs-i Şerif, Suyûtî, el-Câmiu's Sağîr
************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder