4 Ocak 2011 Salı

BESMELENİN FAZİLETİ

BESMELENİN FAZİLETİ
4 OCAK 2011 SALI - 29 MUHARREM 1432

Müslüman, bir ise baslarken besmele ceker ki, "Ben bu isi kendim icin degil, Allah nâmina onun emriyle ve ancak onun icin yapiyorum." demis olur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Bismillâhirrahmânirrahîm" düsturunu her hayirli isin anahtari gibi ihsan etmis ve bu edeb ve terbiyeyi; bütün ümmetin mühim isleri ve ihtiyaclarinin evvelinde uyacaklari bir sünneti seniyye kilmistir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Besmele her kitabin anahtaridir." ve "Bismillâhirrahmânirrahîm ile baslanmayan her (mesru ve mübah olan) is güdüktür (hayir ve bereketi azdir)." diye buyurmustur.

Elbette Allâhü Teâlâ'nin ismiyle baslanmayan herhangi bir is onun katina arz olunmaz, olunmayinca da ebter, güdük kalir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:

* "Cebrâil (a.s.) bana vahiy getirdiginde ilk indirdigi sey "Bismillâhirrahmânirrahîm'dir."

* "Hoca bir talebeye "besmele oku" dedigi zaman, o hocaya talebeye ve anne babasina cehennemden berat yazilir."

* "Bir vartaya (icinden cikilmasi zor bis vaziyete) düstügünde "lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil’ aliyyil’azim" de. Cünki Allâhü Teâlâ, bundan dolayi o kimseyi -dilerse- her türlü beladan korur."

* "Bir kimse evine girerken ve yemek yerken besmele cekerse, seytan, kardeslerine ve arkadaslarina "Bu gece (Allâh'in ismi zikredildigi icin) sizin ne kalacak yeriniz, ne de aksam yemeginiz var," der. Sayet o kimse eve girerken besmele cekmezse seytan, yardimcilarina, "Gece kalmak icin burada yeriniz var," der. Yemek yerken de besmele cekmezse, "Bu gece hem kalacak yeriniz, hemde aksam yemegi var." der.

Kaynak: Fazilet Takvimi / 1 OCAK 2011 CUMARTESi - 26 MUHARREM 1432

************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF
"Bismillâhirrahmânirrahîm ile başlanmayan her (meşrû' ve mübâh olan ) iş güdüktür (hayir ve bereketi azdir)."
Kaynak: Hâdîs-i Şerîf, Feyzü'l-Kadîr
************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder