2 Ocak 2011 Pazar

KANAAT ETMEK

KANAAT ETMEK
2 OCAK 2011 PAZAR - 27 MUHARREM 1432

Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular: "Başınız oynadığı (hayatta olduğunuz) müddetçe Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Zira biriniz, kızıl ve çıplak olduğunuz halde doğarsınız da sonra Allâhü Teâlâ sizi giydirir ve rızıklandırır."

"Kuvvetli mü'min, zayıf mü'minden daha hayırlı ve Allâhü Teâlâ'ya daha sevimlidir. Şana menfaati olan her işe harîs ol ve Allah'a sığın; acziyet gösterme. Eğer iş seni aşarsa "Allah'ın takdiri oldu ve Allah dilediğini işledi." de. Fakat "keşke" deme. Zira keşke, şeytan amelini açar." buyuruldu.

Nasihat isteyen bir kimseye Resûlullâh (s.a.v.) şöyle buyurdu: "Sana insanların elinde olandan ümidini kesmeni tavsiye ederim. Tama'dan (aç gözlülükten) çok sakın. Zira o hazır bir fakirliktir."

Hz. Ömer (r.a.) buyurdu: "İyi biliniz ki tama' (aç göz­lülük) fakirliktir. Ye's (başkalarının elindekınden ümidini kesmek) ise zenginliktir. Bir kimse bir şeyden ümidini kestiğinde artık ona muhtaç olmaz."

Hz. Hasan (r.a.) buyurdular: "Dünyalık elde etmekte hırslı olan kimse ile kanâat eden zahidin; ikisinin de ye­diği birdir, her ikisi de kendileri için takdir olunandan ne noksan ne de ziyâdesini yer.

Rızkı aramakta çok aceleci olmayınız. Zira, kimse kendisi için takdir olunan rızkının sonuna ulaşmadan ölmez. Siz onu güzelce talep ediniz; helâl olanını alınız, haram olanını terk ediniz."

Resûlullâh (s.a.v.) buyurdu: "Eğer siz Allahü Teala ya hakkı ile tevekkül etmiş olsaydınız, kuşların rızıklandığı gibi rızıklandırılırdınız (ki o kuşlar;) kursakları boş olarak sabahlar, tamamen doymuş olarak akşamlar."

Kaynak: Fazilet Takvimi / 28 Aralık 2010 Sali - 22 Muharrem 1432

************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF

Allah'ü Teala'yı zikir, kalblerin şifasıdır.
Ravi: Müsnedü'l - Firdevs
************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder