6 Ocak 2011 Perşembe

İMÂN VE İSLÂM'IN ŞARTLARI

İMÂN VE İSLÂM'IN ŞARTLARI
6 OCAK 2011 PERSEMBE - 2 SAFER 1432

İslâm dîninde "Allâhü Teâlâ'ya, meleklere, kitaplara, peygamberlere, âhiret gününe, kazâ ve kadere" îman etmek birer esastir. Bunlari bilip tasdik etmek îmanin baslica sartidir. Bunlara, zaruriyyât-i diniyye denir; bunlara inanmak, dinde zarûrîdir, elzemdir. Bunlar tasdik edilmedikce îman tahakkuk etmez. Böyle dînin zarûriyâtindan olan herhangi bir seyi inkâr etmek ise -Allah korusun- insani derhâl dînden mahrum birakir.

Biz bunlara îmânimizi: "Âmentü..." okuyarak dâimâ göstermis ve isbât etmis oluyoruz.

Bunu okuyan müslüman demis oluyor ki : "Ben Allâhü Teâlâ'ya ve onun meleklerine, kitaplarina, peygamberlerine, âhiret gününe, kaderin -yâni: takdir edilmis seylerin- hayir olsun, ser olsun Allâhü Teâlâ'dan oldugunda inandim, öldükten sonra dirilip mahser yerine gitmek de muhakkaktir. Ben sahâdet ederim ki, Allâhü Teâlâ'dan baska ilah yoktur ve gene sahâdet ederim ki, Muhammed Mustafa (s.a.v.) Allâhü Teâlâ'nin kulu ve resûlüdür."

İslâm'in sartlari da bestir. Peygamber Efendimizin bir hadîs-i serîfleri su meâldedir: "İslâm Dîni bes sey üzerine kurulmustur: Kelime-i sahâdet getirmek, namaz kilmak, zekât vermek, haccetmek ve Ramazân-i serîf orucunu tutmaktir."

Kelime-i Tevhid: "Lâ ilâhe illallâh Muhammedün rasûlullâh." yani, Allâh'tan baska ilah yoktur, Muhammed Allâh'in resûludür, demektir.

Kelime-i Şehadet: "Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve rasûlüh." yani, Allâh'tan baska ilah olmaidigina sehâdet ederim ve yine Muhhammed Allâh'in peygamberi olduguna sehadet ederim, demektir.

Kaynak: Fazilet Takvimi / 2 Ocak 2011 Pazar - 27 Muharrem 1432

************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF
"Rab olarak ALLÂH'i din olarak İSLÂM'i ve peygamber olarak da MUHAMMED'i (S.A.V.) kabul edip razı olan, imanın lezzetini tatmıştır."
Kaynak: Hâdîs-i Şerîf, Sahîh-i Müslim
************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder