8 Ekim 2009 Perşembe

Bâzı kötü huylar

Bâzı kötü huylar
08 Ekim 2009 Persembe

Müslüman, din kardeşini küfür ile veyâ fâsıklıkla suçlamaz. Eger o kardeşi bunlardan uzak ise suçlama kendine döner. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Bir kimse başka birini küfürle ve fısk ile şuçlamasın. Eger şuçladıgı kimsede bunlar yoksa küfür ve fısk kendine gelir." buyurmuştur.

Müslüman, bir insanı işledigi günah sebebiyle ayıplamaz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Kim kardeşini (işledigi, ama sonra tevbe ettigi) bir günahından dolayı ayıplarsa, o günahı işlemedikçe ölmez." buyurmuştur.

Müslüman, Allâh'a çok yemin etmez. Cünkü çok yemin etmek, Allâh'ın ismini hafîfe almaktır. Müslüman, insanlari yüzüne karşı medhetmekten, çok şaka yapmaktan, sözlerinden yanlış mânâların anlaşılmasından uzak durur. Müslüman, büyüklerinin karşısında sesini yükseltmez.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Müslümanların kusurlarını ve gizli hâllerini araştırmayınız, aranızdaki münâsebeti koparmayınız, birbirinize yüz çevirip dargın durmayınız. Ey Allâh'ın kulları, kardeş olunuz." buyurmuştur. Anahtar Kelimeler: Bazi kötü huylar - Bâzı kötü huylar - kotu huylar -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder