31 Ekim 2009 Cumartesi

Herşey ona muhtaçtır

Herşey ona muhtaçtır #
31 Ekim 2009 Cumartesi
#

Kâinattaki canli ve cansiz her seyi yaratan, besleyip büyüten ve idare eden Allah'u Azimüssan'dir. Yarattigi varliklar arasinda insana üstün, bir deger veren ve onu yeryüzünün halifesi kilan, kitap ve peygamber göndererek ona yol gösteren yien Allâh'u Azimüssan'dir.

Göklerin, yerin ve daglarin korkup kabul etmedigi ilahi emaneti yüklenen insanin, sorumlu oldugu pek cok görevleri vardir.

Allâhü Teâlâ'nin verdigi sayisiz nimetlere sükretmek, hamdetmek ve O'nun adi anildigi zaman "Teâlâ, Celle Celâlühü" gibi sözlerle O'nu yüceltmek, hürmet ve tazimle adini anmak da her müslümanin görevidir. Mü'min namazlarinin her rek'atinda okudugu Fâtihâ sûresinde: "(Ya Rabbi), ancak sana ibâdet eder ve yalniz senden yardim isteriz." (Fâtihâ, 1/5) der.

O halde, Mü'minler,

Kalplerimizi Allah sevgisi ve korkusu ile daima uyanik tutalim. Bütün is ve hareketlerimizde Allah'in rizasini gözetelim. Unutmayalim ki, dünya ve âhiret saadeti, Allah (c.c)'a karsi görevlerini yerine getirip yalniz O'na güvenenlerindir. Anahtar Kelimeler: Herşey ona muhtaçtır - Her sey ona muhtactir - Hersey Allah (c.c)'a muhtactir - Her sey Allahü Teâlâ'ya muhtactir - ALLAH - Ona muhtac - muhtac - Allah'a muhtac

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder