31 Ekim 2009 Cumartesi

Rahmetin Genişliği

Rahmetin Genişliği #
31 Ekim 2009 Cumartesi
#

Kur'ân-i Kerîm'de buyuruldu ki (mealen):

"Süphe yok ki, Allâhü Teâlâ yüce zâtina ortak kosulmasini magfiret etmez, yarligamaz. Onun ötesinde olani da diledigi kimse icin bagislar, yarligar." (Nisa Sûresi, âyet 48)

"Ve her kim bir kötülük yapar veyâ nefsine zulmeder de sonra Allâhü Teâlâ'dan magfiret dilerse Allâhü Teâlâ'yi cok bagislayan, pek esirgeyen bulur." (Nisa Sûresi, âyet 110)

Resûlullâh Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki :

"Allahü Teâlâ'nin yüz rahmeti vardir. Bunlardan birini insanlar, cinler, hayvanlar ve haserat arasina indirmistir. Bu rahmet sâyesinde bu varliklar birbirine sefkat ve merhamet ederler. Diger doksan dokuz rahmetini kiyâmet gününe birakmistir. Onunla kullarina merhamet eder."

"Allâhü Teâlâ kiyamet gününde Âdem (a.s.)'i bir milyar insana sefaatci kilar."

"Allâhü Teâlâ (kiyâmet gününde) buyurur: "Beni bir günde zikredeni veyâ bir yerde benden korkani cehennemden cikarin."

"Cehennem ehli ve ehl-i kibleden Allâh'in diledigi kimseler cehennemde toplandigi zaman, kâfirler onlara; 'Siz müslüman degilmiydiniz ?' derler. Onlar da; 'Evet, (müslüman idik)' derler. Kâfirler; 'Müslümanliginiz size bir fayda saglamadi. Cünkü siz de bizimle berâber cehennemdesiniz.' derler. Müslümanlar da 'Bizim günahlarimiz vardi. O yüzden burada tutulduk.' derler. Allâhü Teâlâ bu konusmalari duyar ve ehl-i kibleden olanlarin cehennemden cikarilmasini emreder. Müslümanlar cikarlar. Bunu gören kâfirler; 'Keske biz de müslüman olsaydik, onlarin cikarildigi gibi biz de cikardik!' derler. Sonra Resûllullâh (s.a.v.) su âyet-i kerîmeyi okudu: "O kâfir olanlar, cok kere arzu edeceklerdir ki, keske müslüman olmus olsaydilar." (Hıcr Sûresi, âyet 2)

"Allâhü Teâlâ, mü'min bir kuluna bir annenin evlâdina olan sefkatinden daha merhametlidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder