31 Mart 2010 Çarşamba

ÖRTÜNME FARZ BİR EMİRDİR 1

ÖRTÜNME FARZ BİR EMİRDİR 1
31 MART 2010 CARSAMBA

Avret yerlerini örtmek farzdır. Bu konudaki ilâhî emir kesindir. Bu emir her mümine verilmiştir ve kıyamete kadar geçerlidir. Yüce Allah namaz gibi örtünmeyi de kesin hükme bağlamış, bunu insanların keyfine ve tercihine bırakmamıştır.

Örtünme şekli, şahsa ve duruma göre az çok değişse de hüküm değişmez. Böyle olması rahmettir. O, aynı zamanda örtünmenin bir insan, aile ve cemiyet için ne kadar gerekli olduğunu da göstermektedir.

Akıllı olup buluğa eren her erkek ve kadın emredilen yerlerini örtmekle yükümlüdür.

Örtünme, Kur'an ve Sünnet'te açıkça emredilmiş, kimlerin ne zaman, nerede, ne şekilde örtüneceği bildirilmiştir. Bütün islâm âlimleri örtünmenin farz olduğu konusunda görüş birliği içindedir.

Örtü âyeti indikten sonra bütün müslüman kadınlar bu emri istenen şekilde uygulamaya başlamışlardır. Son asır hariç, hiçbir devirde müslüman kadının örtünmesi tartışma konusu yapılmamıştır. Maalesef günümüzde hem de din adamı olarak kendini tanıtanlar bu tartışmayı yapıyorlar. Anahtar Kelimeler: ÖRTÜNME FARZ BİR EMİRDİR - örtünme farzdir - örtünmek farzdir - kapanmak farzdir - kapali olmak farzdir - örtünme- örtünmek -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder