7 Mart 2010 Pazar

OSMANLI MUTFAĞINDAN: ISPANAK GARNİTÜRÜ

OSMANLI MUTFAĞINDAN: ISPANAK GARNİTÜRÜ
07 MART 2010 PAZAR

Bir kilo ıspanağın sapı ve kökleri ayırılıp yaprağı alınır. Bol suda yıkayıp süzülür. Kaynar tuzlu suda beş dakika kaynatılır ve bol soğuk suya çıkarılır. -Sararmaması ve lezzeti kaçmaması için- karıştırıp soğutulur. Suyu süzülünceye kadar sıkılır ve bir tahta üzerine yayıp kıyılır.

70 gr. una, 30 gr. sade yağda üç dört dakika kavurduk­tan sonru ıspanaklar ilâve edilir, beş dakika tahta kaşıkla karıştırarak kavrulduktan sonra yeteri kadar tuz atılır.

250 gr. (bir su bardağı) et suya azar azar ilâve ederek tamamen yedirilir. İndirileceği vakit bir miktar tereyağı ile bir tutam dövülmüş hindistan cevizi karıştırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder