MAYALI POĞAÇA (8 kişilik)
3 MART 2011 PERŞEMBE
Malzemeler: 5 su bardağı un, 1 'er su bardağı sıvıyağ, ılık süt, ılık su, 1 adet yumurta akı, 1 paket yaş maya, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı şeker.
Yapılışı: Bir kaba dökülen unun ortası açılır. Bütün malzeme ilâve edilip, ele yapışmayan bir hamur hâline gelinceye kadar yoğrulur. Un az gelirse biraz daha ilâve edilir. Hamur mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparılıp, içine -peynir, patates ve zeytin gibi- arzu edilen bir malzeme ilâve edilir. Kapatıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derecede, fırında pişirilir. Afiyet olsun...
3 Mart 2011 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder