Baş ağrısına iyi gelen 9 besin
22 Haziran 2010 Carsamba
Mevsim değişikliğinden ve uykusuzluktan başınız ağrıyorsa bilim adamları hastalara ilaç değil bazı besinler öneriyor. Ağrı kesici ve ilaçların etkisiz kaldığı anlarda yenilebilecek besinler şöyle:
FIRINDA PATATES: Akşamdan kalanlar için potasyum deposu patates öneriliyor. Fırında yapılan patatesler vücuttaki sıvı oranını dengeliyor.
KARPUZ: Vücutta su kaybı baş ağrısının en önemli nedenidir. Başta karpuz olmak süre sulu meyvelerin tercih edilmesi gerekiyor.
KAHVE: Tüketilen aşırı alkol sonrasında damarlar genişleyebilir ve baş ağrısının etkisi artar. Kahvenin içindeki kafein damarları daraltarak baş ağrısının önüne geçer
TAM TAHILLI EKMEK: Karbonhidrat eksikliği baş ağrısına neden olur. Tam tahıllı ekmek vücutta aşırı su kaybını düzenlerken baş ağrısını ortadan kaldırır.
BADEM: Badem içinde barındırdığı magnezyum sayesinde damarları rahatlatır ve migren ve baş ağrısının önüne geçer.
YOĞURT: Kalsiyum deposu yağsız yoğurt baş ağrısına birebirdir.
BAHARATLI YEMEKLER: Kırmızı biber ve benzeri baharatlı soslar baş ağrısının etkisini diğer besinlere göre daha çabuk azaltır. Özellikle sinüzitlerinde sorunlar olanlar baharatlı yemekler yerse solunum yolları daha çabuk açılır.
SUSAM: Susam özellikle kadınlar için çok önemli bir besin. Barındırdığı yüksek oranda E vitamini kadınların özel günlerinde baş ağrısını ortadan kaldırıyor.
ISPANAK: Tansiyonu düşüren ıspanak baş ağrısına iyi geliyor. Uzmanlar ıspanağın etkisinin artması için sebzenin yapraklarından salata yapılarak tüketilmesini tavsiye ediyor.
23 Haziran 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder