17 Nisan 2010 Cumartesi

Ladik'te hain saldiri: 2 Polis Şehit oldu

Ladik'te hain saldiri: 2 Polis Şehit oldu
17 NISAN 2010 CUMARTESI / Güncelleme: 18 Nisan 2010 - 02.28

Ladik ilçemizde devriye gezen 55 A 8651 plakalı Polis otosuna uzun namlulu otomatik silahlarla haince ve alcakca düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 Polis memurumuz şehit oldu.

Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında devriye gezen 55 A 8651 plakalı polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Ladik ilçemizin Akpınar Mahallesi Samsun Caddesi üzerinde görgü taniklarinin iddialarina göre kimligi belirsiz en az 3 hain tarafindan uzun namlulu otomatik silahlarla taranan polis aracında bulunan polislerden 1'i olay yerinde şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı. Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapılan ağır yaralı polis memurumuz, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ambulansla fakülteye getirilen polis memurumuz acil ameliyata alındı. Çok sayıda Polis memuru ise Tıp Fakültesi'ne akın etti. Ağır yaralı Polis memurumuz da tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti..

Olay yerinde şehit olan polisin isminin Hüseyin Koç, Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybedip şehit olan polisin ise Malik Saykal olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından Ladik ilçemize gelen Samsun Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, olay yeri çevresinde toplanan kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Vatandaşlar, silahlı saldırının Ahmet Türk'e yapılan saldırının misillemesi olarak yapıldığını iddia ederek, buna tepki gösterdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü tüm il genelinde en üst düzeyde alarma geçti. Polis memurlarının çelik yelek giyerek önlem almaları talimatı verildi.

Bu arada, şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un cenazesi Ladik Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yerinde çok sayıda Kaleşnikof boş kovanı bulundu. Görgü tanığı Murat Demiroğlu, "Otomatik silahla yüze yakın ateş edildi. Olay yerine koştum. Polis memurunun direksiyon üzerine düştüğünü gördüm. Şoke oldum" dedi.

Şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un (52) Tokat'ın Niksar ilçesinden, Malik Saykal'ın ise Amasya'nın Taşova ilçesinden olduğu öğrenildi. Hüseyin Koç'un 3 ay sonra emekli olacağı da belirtildi.

Aldigimiz son bilgilere göre ilcemize giris cikislar kapatildi.

Kaynak: TRT ve İHA & Ladik-Samsun. blogspot.comAnahtar Kelimeler: samsun - ladik - polis - saldırı - şehit - saldiri - sehit - 2 sehit

Ayisigiblog.Blogspot.com olarak cok büyük üzüntü duyuyoruz.
Olayin bir terörist saldiri olmasi kuvvetle muhtemel görünüyor. Yine de gerceklerin kisa sürede ortaya cikacagini umuyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sonsuz sabirlar dilerim. Tüm Ladik'in, Samsun'un ve Türkiye'nin basi sagolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder