8 Nisan 2010 Perşembe

ÖRTÜNME EMANETTİR

ÖRTÜNME EMANETTİR
08 NİSAN 2010 PERSEMBE

Her farz gibi örtü de yüce Allah'ın bir emanetidir. Onu koruyanı Allah dünyada fitneden, ahirette ateşten korur. Onu ihmal eden hesaba çekilir.

Namus, erkek ve kadın için imandan sonra en büyük emanettir. Mümin namusunu korumak için can verse şehid olur, cenneti bulur. Kadın kocasının, koca da kadınının namusudur. Biri diğeri için elbise yapılmıştır. Birbirlerini örterler, süslerler, korurlar, tamamlarlar.

Tedavi gibi bir zaruret yokken evinin dışında, yabancıların yanında örtüsünü çıkaran bir kadın, iki kimseye vefasızlık yapmış olur. Biri vücudun sahibi yüce Allah, diğeri de nikâh emanetini taşıyan kocası.

Kocanın medeniyet zannedip kadınından örtü perdesini açmasını istese bile kadın Allah için açmamalıdır. Yüce Allah hepimizi şöyle uyarmaktadır:

"Ey âdemoğulları! Sakın şeytan ilk anne babanız Havva ile Âdem'e yaptığı gibi (haram şeyleri süsleyerek) sizi de fitneye düşürmesin. Şeytan onların ayıp yerlerini göstermek için elbiselerini çıkartıp cennetten çıkmalarına sebep oldu" (A'râf 7/27).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder