7 Nisan 2010 Çarşamba

TATLI TARİFİ: REVANİ (6 kişilik)

TATLI TARİFİ: REVANİ (6 kişilik)
07 NISAN 2010 CARSAMBA



Malzemeler: 6 adet yumurta, 3 çorba kaşığı irmik, 150 gr tercihan tereyağı, 1 çorba kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı şeker, 3 kaşık un

Şerbet için: 2 su bardağı şeker ve su

Yapılışı: Yumurtanın beyazı bir kaba koyulup beyaz bir köpük haline gelene kadar çırpılır. Sırasıyla yumur­tanın sarısı ve şeker ilave edilerek çırpmaya devam edi­lir. İrmik ve un katılır, biraz daha karıştırılır. Karışım, yağlanmış tepsiye bir buçuk parmak kalınlığında dökü­lür. Kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Fırından çıkınca, üzerine kaynatılmış şerbet dökülür ve sogumaya birakilir ve sonrasinda servis edilir. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder