HÜNKÂR TÂCI
26 Ağustos 2010 Perşembe - 16 Ramazan 1431
MALZEMELER:
Yarım kilo kıyma,
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi,
yarım bardak süt,
1 kaşık rendelenmiş soğan,
3 kaşık salça,
2 bardak patates püresi,
4 ince dilim kaşar peyniri,
3 kaşık sadeyağ,
yarım kilo bezelye ve tuz.
YAPILIŞI: Kıyma, ekmek içi, süt, soğan ve salça yoğurulup halka şekline getirilerek 30 cm çapında bir tepsi içine yerleştirilir. Ortasına patates püresi alacak kadar boşluk bırakılır. Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat pişirilir. Boşluğa püre konup üzerine peynir dilimleri yerleştirilip tekrar fırına verilir. Peynirler eriyinceye kadar pişirilir. Bezelyeler yağda kavrulup halkanın etrafına konur ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun..
26 Ağustos 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder