Pratik sebzeli tavuk yemeği
15 Agustos 2010 Pazar
Tavuk yemekleri en kolay yapılan tencere yemeklerinden biri. Çok hızlı pişmesi bir yana, yanına hangi sebzeyi eklerseniz onunla kolayca uyum sağlaması işinizi oldukça kolaylaştırıyor.
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 su bardağı su
1 adet yeşil biber
5 adet mantar
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
isterseniz 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Soğan, patates ve havuçları soyarak yemeklik doğrayın. Mantar ve biberi ince ince kıyarak tüm malzemeyi hazırlayın. Sıvıyağda kavurun. 1′'er dakika arayla yeşil biber, havuç, patates ve mantar ekleyerek sebzeleri kavurmaya devam edin.
En son kuşbaşı tavukları ekleyin ve göğüs etinin rengi beyaz olana kadar kavurmaya devam edin. Etlerin rengi istediğiniz kıvama gelince suyunu ve tuzunu ekleyerek kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun :)
15 Ağustos 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder