17 Agustos 2010 Salı
Yaz aylarına uygun zeytinyağlı yemek tarifini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.
Malzemeler:
4 patlıcan
2 havuç
1 soğan
3 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde keselim ve tuzlu suda 2 saat bekletelim. Diger taraftan bir tencereye zeytinyagını koyup yemeklik doğradıgımız soganı kavuralım. Kabuklarını soyup küp şeklinde dogradıgımız domatesleride tencereye ilave edelim. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp iyice yıkayalım. Bunları tencereye katalım biraz kavuralım ve ince dogradıgımız havuçlarıda ekleyelim. Sonra sıcak su koyup agır ateşte yemegimizi pişirelim. En son tuzunuda ilave edelim. Pişen yemegimizi sıcak veya soguk servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder