17 Ağustos 2010 Salı

Zeytinyağlı patlıcan yemeği

Zeytinyağlı patlıcan yemeği
17 Agustos 2010 Salı

Yaz aylarına uygun zeytinyağlı yemek tarifini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.


Malzemeler:

4 patlıcan
2 havuç
1 soğan
3 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde keselim ve tuzlu suda 2 saat bekletelim. Diger taraftan bir tencereye zeytinyagını koyup yemeklik doğradıgımız soganı kavuralım. Kabuklarını soyup küp şeklinde dogradıgımız domatesleride tencereye ilave edelim. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp iyice yıkayalım. Bunları tencereye katalım biraz kavuralım ve ince dogradıgımız havuçlarıda ekleyelim. Sonra sıcak su koyup agır ateşte yemegimizi pişirelim. En son tuzunuda ilave edelim. Pişen yemegimizi sıcak veya soguk servis edebiliriz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder