16 Şubat 2011 Çarşamba

AĞAÇ DİKMENİN FAZİLETİ

AĞAÇ DİKMENİN FAZİLETİ
16 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA - 13 REBÎ'UL-EVVEL 1432

"Ağaç diken müslümana muhakkak o ağaçtan yenilen meyve onun için sadaka olur, o ağaçtan çalınan meyve de onun için sadaka olur, Vahşî hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği meyve de onu diken müslüman için bir sadakadır."

"Ağaç diken herbir kimse için muhakkak Allâhü Teâlâ diktiği ağaçtan çıkan meyve Kadar ecir ve sevab takdîr ve ihsan buyurur."

Bu mevzudaki birçok hadis-i şeriften açıkça anlaşılan zirâatin, ağaç dikmenin İslâm dîninde fazîleti ve müstesnâ bir kıymet ve ehemmiyeti bulunduğudur. Bir memleketin sıhhat ve servetinin, terakkî ve saâdetinin en başında o memleketin zirâati ve ağaçlandırılması gelir. Bu cihetle Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ağaç dikmeyi ashâbına öğretmiş ve o derece ehemmiyet buyurmuşlardır ki:

"Kıyâmet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da kıyâmet kopmadan dikmeye gücü yeterse bırakmasın, muhakkak onu diksin." buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) zirâati ve onun bir şûbesi olan ağaç dikmeyi pek çok teşvik buyurmalarına bakarak bâzı âlimler "Kazançların en fazîletlisi zirâattir." demişlerdir.
Anahtar Kelimeler: AĞAÇ DİKMENİN FAZİLETİ - Agac dikmenin fazileti - Agac dikmenin sevabi
Kaynak: Fazilet Takvimi / 5 ŞUBAT 2011 CUMARTESİ - 2 REBÎ'UL-EVVEL 1432

*************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF
"Bir kimse bir ağaç diker de o ağaç yetişip olgunlaşırsa, Allâhü Teâlâ o ağaç sebebiyle o kimse için cennette bir ağaç diktirir."
Kaynak: Hadîs-i Şerif, Kenzü'l-Ummâl
*************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder