16 Şubat 2011 Çarşamba

AZI KARAR ÇOĞU ZARAR: TUZ

AZI KARAR ÇOĞU ZARAR: TUZ
16 ŞUBAT 2011 ÇARŞAMBA - 13 REBÎ'UL-EVVEL 1432

Farkında olarak veyâ olmayarak ihtiyâçtan kat kat fazla tuz alınması vücutta bâzı hastalıklara; tansiyon yükselmesine ve böbrek hastalıklarına yol açmaktadır.

Zeytin peynir ve turşu gibi tuzlu gıdâlar lüzûmundan fazla tuz almamıza sebep olur. Zararlarından korunmak için kahvaltıda peynir veyâ zeytin varsa domatese tuz konulmaz.

Yemeklere sonradan tuz konulması -tuzu eksik bile olsa- zararlıdır.

Bebeklerin tuz ihtiyâcını anne sütü karşılar.

Sıcaklarda su ve tuz kaybını telâfî etmek zarûrîdir.

Tuzlu su gargarası boğaz ve dişeti iltihabına iyi gelir.

Burun iltihapları ve sinüzitlerde %0.9'luk tuzlu su oldukça rahatlatıcıdır.
Anahtar Kelimeler: AZI KARAR ÇOĞU ZARAR: TUZ - azi karar cogu zarar: tuz - tuzun zararlari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder