18 Şubat 2011 Cuma

PEYGAMBERİMİZİN PEHLİVANI YENMESİ

PEYGAMBERİMİZİN PEHLİVANI YENMESİ
18 ŞUBAT 2011 CUMA - 15 REBÎ'UL-EVVEL 1432

Kureyşlilerin en güçlü ve o güne kadar sırtı yere getirilemeyen pehlivanlarından Rükâne birgün, Mekke vâdîlerinden birisinde, peygamberimize rastlamıştı.

Peygamberimiz (s.a.v.) ona "Ey Rükâne! Sen hâlâ Allah'tan korkmamakta ve seni dâvet ettiğim şeyi kabul etmemekte direnip duracak mısın?" diyerek kendisini İslâmiyete dâvet etti. Rükâne "Eğer söylediklerinin hak ve gerçek olduğunu bilsem sana tâbi olurdum, yâ Muhammed!" dedi.

Peygamberimiz (s.a.v.) "Ben seni güreşte yenersem, ne dersin? Söylediklerimin hak ve gerçek olduğunu kabul eder misin?" diye sordu. Rükâne "Evet, müslüman olurum." dedi.

Peygamberimiz (s.a.v.) "Kalk haydi! Seninle güreşelim!" buyurdu. Rükâne, peygamberimizle güreşmeğe kalktı. Peygamberimiz (s.a.v.), onu tutar tutmaz yere yıkıverdi! Rükâne kendisini korumağa, fırsat bulamadı. "Yâ Muhammed! Bir daha güreşelim!" dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) tekrâr güreşti ve onu üç kere yıkıverdi. Rükâne "Vallâhi, yâ Muhammed! Bu çok şaşılacak bir iş! Sen beni nasıl yıkabiliyorsun, anlayamadım." dedi.

"Allâh'tan korkar ve dâvetime uyarsan sana bundan daha çok şaşılacak olanını gösteririm," buyurdu. Rükâne "O daha acâib olan şey nedir?" diye sordu.

Peygamberimiz (s.a.v.) "Şu gördüğün ağacı çağıracağım. O da bana gelecektir!" buyurdu. Rükâne "Haydi çağır, gelsin bakayım?" dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) ağacı çağırınca, ağaç gelip, peygamberimizin önünde durdu! Sonra peygamberimiz ağaca, "Dön yerine!" buyurdu. Ağaç eski yerine döndü.

Rükâne (r.a.) Mekke'nin fethinden sonra, müslüman oldu. Hz. Muâviye'nin (r.a.) halîfeliği devrinin başlarında, Hicrî 42 (M. 662-663) senesinde vefât etmiştir. Radıyallâhü anh.
Anahtar Kelimeler: PEYGAMBERİMİZİN PEHLİVANI YENMESİ - Peygamber Efendimizin pehlivani yenmesi -
Kaynak: Fazilet Takvimi / 11 ŞUBAT 2011 CUMA - 8 REBÎ'UL-EVVEL 1432

*************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF
Hz. Enes bin Mâlik (r.a.) dedi ki: "Vallâhi Resûlullâh'a dokuz sene hizmette bulundum. Yaptığım bir şey için: Niçin şöyle şöyle yaptın? Yâhut yapmadığım bir şey için: Şöyle şöyle yapsaydın ya! dediğini bilmiyorum."
Kaynak: Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Müslim
*************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder