19 Şubat 2011 Cumartesi

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN EVLENMESİ VE ÇOCUKLARI

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN EVLENMESİ VE ÇOCUKLARI
19 ŞUBAT 2011 CUMARTESİ - 16 REBÎ'UL-EVVEL 1432

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), güzel yüzlü, iyi huylu, ağır başlı bir zat idi. Hemşehrileri arasında hatırı sayılır ve sözünün, özünün doğruluğundan kendisine Muhammedü'l-Emîn denilirdi.

Bu hâllerinden dolayı Hz. Hatîce (r.anhâ) onunla evlenmek istedi. Resûlullah Efendimiz (s.a.v.) de kabul ettiler. Nikâhları kıyıldı, düğünleri oldu. Evlilikleri, Hazret-i Hatîce vâlidemiz âhirete irtihal edinceye kadar yirmi beş sene devam etti.

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Kâsım (r.a), Abdullah (r.a.) ismindeki oğullarıyla Zeynep, Rukayye, Ümm-ü Gülsüm ve Fâtımatü'z Zehrâ (radıyallahu anhünne) adlı kızlarının annesi Hz. Hadîce (r.anhâ) idi.

Resûlullah Efendimizin (s.a.v.) İbrâhim (r.a.) adındaki oğlunun annesi ise Hazret-i Mâriye (r.anhâ) validemizdir.

Bunlardan altısı Peygamber Efendimizden (s.a.v.) evvel, yalnız en küçük ve en sevgili kızı olan Fâtımatü'z Zehrâ (r.anhâ) Resûlullah'ın irtihâlinden altı ay sonra vefât etmiştir. Anahtar Kelimeler: PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN EVLENMESİ VE ÇOCUKLARI - Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in evlenmesi - Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in cocuklari
Kaynak: Fazilet Takvimi / 15 ŞUBAT 2011 SALI - 12 REBÎ'UL-EVVEL 1432

*************************************************************************************
BİR HADİS-İ ŞERİF
"Çocuklarınızı üç hasletle terbiye ediniz, yetiştiriniz. Peygamberinizi sevmek, onun Ehl-i beytini sevmek ve Kurân-ı Kerîm okumak. Çünkü Kur'ân-ı Kerîm'i öğrenen, öğreten ve amel edenler hiçbir gölgenin bulunmadığı günde peygamberleri ve güzîde kullarıyla berâber Allah'ın gölgesindedirler."
Kaynak: Hadîs-i Şerif, Feyzu'l-Kadîr
*************************************************************************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder