HEM İLÂÇ HEM GIDA: YOĞURT
15 OCAK 2010 CUMA ...
• Yoğurt, suyu süzülmeden suyuyla birlikte yenmelidir. Çünkü vitaminler yoğurdun suyundadır. Süzme yoğurtta "B" vitamini kalmaz.
• Şeker hastaları ekşimemiş ve kaymağı alınmış yoğurdu tercih etmelidirler.
• Yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp, bağırsakların çalışmasına yardım eder.
• Yoğurdun hazmı kolaydır. Zayıf bünyeliler ve hastalar için sütten daha besleyicidir.
• Bağırsaklardaki tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını ve çoğalmasını önler.
• Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz.
Yoğurdu evinizde yapmak isterseniz:
Bir miktar süt, kaynatılıp sonra müsait bir yere konulur. Parmak dayanacak derecede (40-45°) soğuduğunda bir kilosuna bir tatlı kaşığı yoğurdu maya olarak koyup bir kaşık ile karıştırılır, ağzı tekrar kapatılır ve sıcak tutmak için kalın bir örtü ile üzeri iyice örtülür.
3-4 saat sonra üzerindeki örtü açılır.
Kendi halinde soğumalı ve üstündeki kaymak kurumalıdır.
15 Ocak 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder