15 Ocak 2010 Cuma

HEM İLÂÇ HEM GIDA: YOĞURT

HEM İLÂÇ HEM GIDA: YOĞURT
15 OCAK 2010 CUMA ...

Yoğurt, suyu süzülmeden suyuyla birlikte yenmeli­dir. Çünkü vitaminler yoğurdun suyundadır. Süzme yo­ğurtta "B" vitamini kalmaz.

Şeker hastaları ekşimemiş ve kaymağı alınmış yo­ğurdu tercih etmelidirler.

Yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp, bağırsakların çalışmasına yardım eder.

Yoğurdun hazmı kolaydır. Zayıf bünyeliler ve hasta­lar için sütten daha besleyicidir.

Bağırsaklardaki tehlikeli ve zararlı mikropların yaşamasını ve çoğalmasını önler.

Rahat bir uyku için de yoğurt yiyebilirsiniz.

Yoğurdu evinizde yapmak isterseniz:

Bir miktar süt, kaynatılıp sonra müsait bir yere konulur. Parmak dayanacak derecede (40-45°) soğuduğunda bir kilosuna bir tatlı kaşığı yoğurdu maya olarak koyup bir kaşık ile karıştırılır, ağzı tekrar kapatılır ve sıcak tutmak için kalın bir örtü ile üzeri iyice örtülür.

3-4 saat sonra üzerindeki örtü açılır.

Kendi halinde soğumalı ve üstündeki kaymak kurumalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder