ELMA TATLISI (12 kişilik)
01 ŞUBAT 2011 SALI - 28 SAFER 1432
Malzemeler: Hamur için; 2 yumurta, 700 gr. un, 1 su bardağı şeker, 250 gr. tercihen tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, kabartma tozu, hindistan cevizi, vanilya.
İçi için: 1 çay bardağı şeker, 3 elmanın rendesi, tarçın.
Şerbet: 2 buçuk su bardağı şeker, 2 su bardağı su.
Yapılışı: Hamurun bütün malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Diger taraftan elma rendesi, tarçın ve şeker tavada kavrulur ve soğutulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde açılır. içine elmalı karışımdan katılıp kapatılarak yuvarlanır. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine soğuk şerbet dökülür ve hindistan cevizi serpilir.
1 Şubat 2011 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder